24 Settembre 2013

Oxfam sa partnerima organizira Noc istrazivaca u BiH

 

Oxfam sa partnerima organizira Noc istrazivaca u BiH

RiNg

Oxfam u BiH, zajedno sa partnerima, Institut za hidrotehniku u Sarajevu (HEIS) i Tidea doo Banja Luka, je priredio zabavno i uzbudljivo veče za sve posjetitelje koji  se pridruze proslavi nauke u Sarajevu i Banja Luci, 27. septembra 2013.


Još od 2005. Godine Eurposka Unija podržava i financira ovu inicijativu preko svog FP7 “Ljudi” programa, sa ciljem da promovira naučno istraživanje, ohrabri mlade ljude da razmotre karijeru istraživača, te da podigne svijest o uticaju koji naučno istraživanje ima na naš svakodnevni život.

Prošle godine i Bosna i Hercegovina je postala dio ove incijative, kada je manifestacija prvi put održana u Banja Luci.
Ove godine Sarajevo se pridružilo Banja Luci, te će “Noć istraživača” biti održana istovremeno u oba grada 27. Septembra 2013. godine. Ovogodišnja manifestacija će biti realizovana pod zajedničkom temom „Horor u nauci“ i sloganom „Nauka je strava!“, naglašavajući tako uticaj nauke i istraživanja na našu planetu i moderna vremena u budućnosti. Slogan ima dvojako značenje: da onima koji misle da je strašna, nauku približi i pokaže da ona može biti strava i u pozitivnom smislu, tj interesantna i zabavna.
Svi posjetitelji će imati priliku da provedu jedno neobično interesantno i edukativno porodično veče. Naime, organizirane su brojne interesantne aktivnosti, kao što su potraga za blagom, interaktivne predstave, krim istraga, dernek otkačenih naučnika, 3D street art, vremenske kapsule, posmatranje zvijezda, naučno-fantastični kviz, a na ponudi će biti i kafa sa naučnicima, te interesantne nagrade za učesnike u različitim eksperimentima i takmičenjima.
Condividi l’articolo:
oxfam facebook oxfam Twitter oxfam Linkedin

unisciti a noi!

    informativa sul trattamento dei miei Dati Personali e di prestare il mio consenso (che potrò in ogni caso successivamente revocare) all’utilizzo dei miei dati personali.*

    L’assedio su Gaza rischia di trasformarsi in una catastrofe umanitaria

    A GAZA È CATASTROFE UMANITARIA

    AIUTA CHI HA PERSO TUTTO

    dona ora