19 Settembre 2013

Znanje o obnovljivoj energiji i transfer tehnologije u Albaniji i Bosni i Hercegovini

 

“Znanje o obnovljivoj energiji i transfer tehnologije u Albaniji i Bosni i Hercegovini”


Oblast intervencije

Albanija: 5 općina – Shkoder, Koplik, Fus arrez, Puka i Vau dejes

Bosna i Hercegovina: 7 općina – Foča, Ustikolina, Goražde, Bratunac Srebrenica, Konjic i Trnovo
Ciljevi Jačanje uloge obrazovanja, izgradnja kapaciteta i upoznavanje  stanovništva u Albaniji i BiH sa tehnologijama

Partneri

Pokrajina Arezzo, Italija
La Fabbrica del Sole, Italija

Donator

CEI  – Centar europskih inicijativa

 


Period

1. januar 2013 – 1. decembar 2014

Aktivnosti planirane pod projektom obuhvataju 5 općina u Albaniji, lociranim u skadarskom regionu u južnom dijelu zemlje, a koje karakterizira brojna ruralna populacija (89%), planinske oblasti i obilje prirodnih resursa. U Bosni i Hercegovini projektom je obuhvaćeno 7 općina lociranih duz rijeke Drine (Foca, Ustikolina, Gorazde, Bratunac and Srebrenica) i u dolini gornje Neretve (Konjic, Trnovo), koje karakterizira veliki potencijal za proizvodnju obnovljive energije, zbog bogatstva u prirodnim resursima (drvo,voda, sunceva energija).

Ovaj projekat je usko povezan sa projektom “Tehnologije obnovljive energije u Albaniji i Bosni i Hercegovini” , kojeg podrzava IFAD – Medjunarodni fond za razvoj poljoprivrede, a koji za cilj ima opskrbu opreme za obnovljivu energiju za sektore poljoprivrede i turizma.
Projekat ce doprinijeti izgradnji kapaciteta za obnovljivu energiju razlicitih lokalnih dionika, kao sto su proizvodjaci, monteri opreme, distributeri, te obicni gradjani, kroz posebno osmisljenu obuku za tehnicare, kao i kurseve, te podizanje svijesti gradjana o prednostima koristenja obnovljivih energija.

Program razmjene know-how (KEP) – “Znanje o obnovljivoj energiji i transfer tehnologije u Albaniji i Bosni i Hercegovini”Oblast intervencije Albanija: 5 općina – Shkoder, Koplik, Fus arrez, Puka i Vau dejes Bosna i Hercegovina: 7 općina – Foča, Ustikolina, Goražde, Bratunac Srebrenica, Konjic i TrnovoCiljevi Jačanje uloge obrazovanja, izgradnja kapaciteta i upoznavanje  stanovništva u Albaniji i BiH sa tehnologijama Partneri Pokrajina Arezzo, ItalijaLa Fabbrica del Sole, ItalijaDonator CEI  – Centar europskih inicijativaPeriod 1. januar 2013 – 1. decembar 2014
Aktivnosti planirane pod projektom obuhvataju 5 općina u Albaniji, lociranim u skadarskom regionu u južnom dijelu zemlje, a koje karakterizira brojna ruralna populacija (89%), planinske oblasti i obilje prirodnih resursa. U Bosni i Hercegovini projektom je obuhvaćeno 7 općina lociranih duz rijeke Drine (Foca, Ustikolina, Gorazde, Bratunac and Srebrenica) i u dolini gornje Neretve (Konjic, Trnovo), koje karakterizira veliki potencijal za proizvodnju obnovljive energije, zbog bogatstva u prirodnim resursima (drvo,voda, sunceva energija).Ovaj projekat je usko povezan sa projektom “Tehnologije obnovljive energije u Albaniji i Bosni i Hercegovini” , kojeg podrzava IFAD – Medjunarodni fond za razvoj poljoprivrede, a koji za cilj ima opskrbu opreme za obnovljivu energiju za sektore poljoprivrede i turizma.Projekat ce doprinijeti izgradnji kapaciteta za obnovljivu energiju razlicitih lokalnih dionika, kao sto su proizvodjaci, monteri opreme, distributeri, te obicni gradjani, kroz posebno osmisljenu obuku za tehnicare, kao i kurseve, te podizanje svijesti gradjana o prednostima koristenja obnovljivih energija.

Condividi l’articolo:
oxfam facebook oxfam Twitter oxfam Linkedin

unisciti a noi!

    informativa sul trattamento dei miei Dati Personali e di prestare il mio consenso (che potrò in ogni caso successivamente revocare) all’utilizzo dei miei dati personali.*

    L’assedio su Gaza rischia di trasformarsi in una catastrofe umanitaria

    A GAZA È CATASTROFE UMANITARIA

    AIUTA CHI HA PERSO TUTTO

    dona ora