10 Luglio 2013

Albanija sutra

 

Albanija sutra

Streetfair in AlbaniaOblasti intervencije

Albanija: Shkodër i Lezhë oblasti
Ciljevi
Podrzati lokalni socio-ekonomski razvoj u oblastima od sjeverne do juzne Albanije, sa fokusom na prednosti i potencijale ciljanih teritorija i promociju saradnje medju javnim institucijama, lokalnim asocijacijama, privatnim poduzetnicima i Albanskim iseljenicima u Italiji.
Partners
Nevladine organizacije CeLIM Milano (vodeci partner), ACLI Lombardia, ARCI Milano, CeSPI, CGM, IPSIA, ISCOS Lombardia, LVIA, Psicologi per i Popoli nel Mondo, University Politecnico di Milano, Cà Foscari University of Venice, Municipality of Forlì (Italy)


Donor

Cariplo Foundation
Period
Maj 2011 – April 2014

Albania, beekeepers
Albania, beekeepers

Migracija u Evropu uzrokuje stetan “odliv mozgova” iz zemalja u razvoju, koje na taj nacin kontinuirano gube pripadnike mlade i motivirane populacije. Da bi podstaknuo vaznost uloge migranata za razvoj zemlje iz koje poticu, Oxfam Italia u saradnji sa partnerskim nevladinim organizacijama iz Italije pomaze albanskim iseljenicima koji zive u Italiji da se ukljuce u socio-ekonomski razvoj Albanije, kroz promociju inicijativa koje udruzuju civilna drustva obje zemlje. U okviru projekta, partneri pomazu albanskim institucijama u poboljsanju politika koje se ticu cetiri strateska razvojna sektora: socijalna pomoc i usluge za ljude koji traze posao, obnovljive energije i nove tehnologije, poljoprivreda i prerada hrane, te turizam.

Aktivnosti koje provodi Oxfam Italia su fokusirane ne vrednovanje lokalnih proizvoda, uvezivanje poljoprivrednih proizvodjaca, zanatlija, vlasnika restorana, hotelijera i institucija s ciljem promocije turizma i kulture sjevernog regiona Albanije. Analizom i vrednovanjem lokalnih proizvoda u sjevernoj Albaniji izdvojeni su med i ljekovito bilje kao dva najbolja tradicionalna proizvoda za promociju lokalnih prirodnih resursa.

Danas, Italia pomaze pcelarima i uzgajivacima ljekovitog bilja u seilma Rec i Dedaj u izgradnji njihovih kapaciteta u proizvodnji meda i ljekovitog bilja.

Condividi l’articolo:
oxfam facebook oxfam Twitter oxfam Linkedin

unisciti a noi!

    informativa sul trattamento dei miei Dati Personali e di prestare il mio consenso (che potrò in ogni caso successivamente revocare) all’utilizzo dei miei dati personali.*

    L’assedio su Gaza rischia di trasformarsi in una catastrofe umanitaria

    A GAZA È CATASTROFE UMANITARIA

    AIUTA CHI HA PERSO TUTTO

    dona ora