7 Marzo 2014

CERTIFIKATE POLAZNICIMA OBUKE IZ JAVNOG ZAGOVARANJA

 

V.D. ZAMJENICA BRITANSKOG AMBASADORA U BiH URUČILA CERTIFIKATE  POLAZNICIMA OBUKE IZ JAVNOG ZAGOVARANJA

Partecipants with their certificates
Partecipants with their certificates

U petak 28 februara 2014 godine predstavnicima deset  nevladinih organizacija iz cijele Bosne i Hercegovine uručeni su certifikati povodom završetka obuke iz javnog zagovaranja. Na ovaj način ozvaničen je završetak prve faze projekta “Jačanje aktivizma organizacija civilnog društva u BiH”, kojeg provodi Oxfam u BiH a uz podršku Vlade Velike Britanije.


Certifikate je polaznicima uručila vršiteljica dužnosti zamjenice ambasadora Velike Britanije u BiH Christine McNeill, koja je tom prilikom istakla:

“Zadovoljstvo nam je podržati projekte koji kao krajnji cilj imaju jačanje demokratskih procesa kroz koje je glas naroda jasno izrečen i prepoznat od strane donosioca odluka. Ovih 10 organizacija, koje su danas završile obuku, su samo mali dio tog procesa. Nadamo se da će svi oni iskoristiti novostečena znanja i vještine, te da će one doprinjeti što skorijoj uspostavi dijaloga između građana i predstavnika vlasti. Posljednja dešavanja su dobar pokazatelj da su ovakvi projekti, sada više nego ikada, potrebni BiH društvu. Samo argumentovan i otvoren dijalog može dovesti do rezultata.”

Cilj obuke je jačanje organizacija civilnog društva kao posrednika u pozitivnom dijalogu između građana i onih koji donose odluke, te kako bi inicijative koje oni provode potpomogle kreiranje politika koje će unaprijediti uslove života za građane BiH.

“Svaka od naših organizacija se već bavila zagovaranjem za različite ciljeve. Medjutim, ova obuka bila je jedinstvena prilika da spoznamo ono što smo radili dobro, kao i greške koje smo pravili na tom putu, te kako izvući korisne pouke iz njih. Bila je ovo prilika čuti korisne savjete stručnjaka i praktičara, kao i susresti se sa drugim kolegama, razmijeniti iskustva i uspostaviti nove vidove saradnje na incijativama kojima se naše organizacije bave“, izjavila je Nikolina Talijan, polaznica obuke ispred Perpetuum Mobile – Centra za razvoj mladih i zajednice Banja Luka.

During the training
During the training

U drugoj fazi projekta Oxfam u BiH će, putem mentorstva,  kontinuirano podržavati saradnju nevladinih organizacija na različitim inicijativama na kojima će primijeniti znanje stečeno na obuci.

Condividi l’articolo:
oxfam facebook oxfam Twitter oxfam Linkedin

unisciti a noi!

    informativa sul trattamento dei miei Dati Personali e di prestare il mio consenso (che potrò in ogni caso successivamente revocare) all’utilizzo dei miei dati personali.*

    L’assedio su Gaza rischia di trasformarsi in una catastrofe umanitaria

    A GAZA È CATASTROFE UMANITARIA

    AIUTA CHI HA PERSO TUTTO

    dona ora