4 Luglio 2013

O nama

 

O nama


Od 2010 Oxfam Italia je clan medjunarodne Oxfam konfederacije, u okviru koje nastavlja svoj rad, sa prethodno stecenim iskustvom od preko 30 godina pod nazivom Ucodep.


Oxfam International je formirala grupa nezavisnih nevladinih organizacija 1995 godine, u okviru globalnog pokreta za promjene, s osnovim ciljem izgradnje buducnosti bez nepravde i siromaštva.


Danas  medjunarodna Oxfam konfederacija broji 17 clanica, organizacija sa sjedistima u: Australiji, Belgiji, Kanadi, Francuskoj, Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Hong Kongu, Irskoj, Indiji, Italiji, Japanu, Meksiku, Holandiji,  Novom Zelandu, Kvebeku, Spaniji i Sjedinjenim Americkim Državama.


Veduta dal Ponte di Mostar. Credits: OxfamItalia
Under the bridge, Mostar

Iako aktivan u jugoistocnoj Evropi (JIE) jos od kasnih devedesetih sa manjim projektima u socijalnom i poljoprivrednom sektoru na sjeveru Albanije, Oxfam Italia je svoju prisutnost i u drugim zemljama ove regije osnazio u 2003 godini kroz program SeeNet “Lokalne samouprave kao pokretači razvoja”. Ovaj program promovira umrezavanje lokanih institucija iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Srbije i regiona Toskana u Italiji.


Od tada, Oxfam Italia se koncentrise na podrsku lokalnom odrzivom razvoju i izgradnji kapaciteta lokanih vlasti i organizacija civilnog društva, uz saradnju sa partnerima u JIE.

Condividi l’articolo:
oxfam facebook oxfam Twitter oxfam Linkedin

unisciti a noi!

    informativa sul trattamento dei miei Dati Personali e di prestare il mio consenso (che potrò in ogni caso successivamente revocare) all’utilizzo dei miei dati personali.*

    L’assedio su Gaza rischia di trasformarsi in una catastrofe umanitaria

    A GAZA È CATASTROFE UMANITARIA

    AIUTA CHI HA PERSO TUTTO

    dona ora