25 Luglio 2014

Otvoren Je MUM – MuzeJ U Mostaru

 

MuzeJ U Mostaru

Il MUM Museum Mostar poco prima dello Stari Most
MuzeJ U Mostaru

23. jula 2014. je otvoren Muzej Mostara i Hercegovine  – MuM, značajan dodatak kulturnoj i turističkoj ponudi Mostara i Hercegovine.


Smješten  u centru Mostara, u sasvim obnovljenoj zgradi, u neposrednoj blizini Staroga mosta i jednog od najstarijih dijelova Mostara – Kujundžiluka, MuM ruši klasični izložbeni koncept, te posjetiteljima pruža mnogočulni doživljaj slika, sugestija, zvukova, video-prikaza i dragocjenih predmeta što Muzej pretvaraju u kovčežić emocija koji nudi priču o neraskidivoj vezi između čovjeka, zemlje i rijeke koja ovuda protiče, a koju oduvijek zovu tekućim božanstvom.


Ući u MuM znači preobraziti se iz pasivnog korisnika u aktivnog posjetitelja koji je u stanju na prvi pogled stupiti u interakciju s ambijentom zahvaljujući toku pripovijedanja i virtualnom slijedu osmišljenom da posjeditelja uvede u šaroliku i složenu hercegovačku ponudu.

Susret kultura, enogastronomska tradicija, život ljudi i krajolik što se prostire između vode i zemlje, predstavljaju krupne virtualne tematske cjeline, koje kao posjetitelj možete istraživati. Bacite sidro i prepustite se slobodnom krstarenju! Čitav jedan osebujni svijet čeka da ga otkrijete!
Neka novi Muzej u Mostaru bude vaša polazna tačka u istraživanju Hercegovine i blaga koja ona skriva!
Muzej je rezultat saradnje regije Toskana, Ministarstva vanjskih poslova Italije, te Oxfama sa Muzejem Grada Mostara, te Muzejem Hercegovine, a pod programom SEENet.
Condividi l’articolo:
oxfam facebook oxfam Twitter oxfam Linkedin